Čakry

Tato kapitola obsahuje:

 

Linka

Čištění čaker podle Doreen Virtue

Znova som sa vrátila ku knihe od Doren Virtué Liečenie čakier a našla tam nejaké techniky čistenia čakier a meditácie. Takže pomôcka  pre tých, ktorým sa to práve zíde. Najviac používam vizuálnu formu čistenia a to nielen čakier ale aj kanálu, ktorým energia preteká. Biele svetlo je účinné a krásne je pri jeho používaní vidieť, koľko temna má človek v sebe a bráni sa tejto očiste. Tak isto je vidno, v ktorých častiach má človek bloky, keď energia nechce prechádzať telom. Zelené svetlo používam na uzdravenie, poliečenie, to prijíma asi každý a fialové len duchovne otvorený ľudia, tí zatrpknutí majú pred sebou ,akoby sklenenú clonu, ktorá toto svetlo neprepúšťa. Takéto liečenie prebieha na mentálnej úrovni, ktoré je tiež veľmi vhodná k poliečeniu.

 

Čistenie pomocou vizualizácie

Okrem meditácií môžete k očisteniu čakier využiť tiež svoju predstavivosť. Vizualizácia môže tvoriť skvelý doplnok meditácie, je však plnohodnotnou očistnou technikou aj sama o sebe. Ja využívam vizualizáciu vždy, keď nemám veľa času a potrebujem si rýchlo vyladiť čakry, napr. pred neohláseným sedením. Popíšem teraz stručne sedem vizualizačných techník, ktoré považujem za obzvlášť účinné:


1. Biele svetlo

Predstavte si, ako do vás cez temeno hlavy vstupuje široký lúč žiarivého, krištáľovo bieleho svetla – najžiarivejší, aký si viete predstaviť, ako by na vás svietili desiatky halogénových  žiaroviek naraz.

Vnímajte, ako vám svetlo prúdi cez temeno do hlavy a postupne prežaruje a čistí vaše čakry od všetkého temného a tmavého: korunnú čakru na temene hlavy, ušné čakry tesne nad ušami, tretie oko medzi obočím, krčnú čakru, srdcovú, čakru solar plexu za pupkom, sakrálnu čakru niekoľko centimetrov pod pupkom aj koreňovú čakru na spodnom konci chrbtice. Toto je   mužský tok energie, ja si predstavujem ešte aj ženský tok energie, že sa presvetlujem cez chodidla smerom hore, vnímam ako svetlo presvetluje moju koreňovú čakru 2,3,4,5,6 a korunnou vystrelí von a znova padá k zemi a takto to opakujem viac krát(max.5) za sebou, pokiaľ energia nie je stabilná a silná. Pri tomto prúdení aj vidím, akú mám silnú či oslabenú energiu.

Pozorujte vnútorným zrakom, ako sa čakry postupne rozsvecujú a ich veľkosť sa vyrovnáva.


2. Sklenené gule

Predstavte si osem nádherných sklenených gulí naskladaných na seba – jedna na druhej – od hora dole v tomto poradí:  purpurová, červenofialová, tmavo modrá, nebesky modrá, smaragdová, sýto žltá, ostro oranžová, rubínová

Predstavujte si, ako sa gule zväčšujú a rozjasňujú, kým nebudú všetky rovnako veľké a žiarivé. Všetky by mali byť priehľadné a čisté, bez jediného kazu na skle.


3. Vysávanie

Predstavte si obrovskú trubicu od vysávača končiacu až vysoko v mrakoch, ktorá bola stvorená na odsatie všetkej negatívnej energie. Potom si predstavte, ako sa táto trubica priblíži a prisaje k vašej hlave v mieste korunnej čakry. Môžete si vybrať, či pustíte vysávač na najnižšiu rýchlosť, strednú alebo naplno, alebo trubicu nasmerovať presne na tie miesta, kde cítite najväčšie znečistenie. Alebo môžete vysávač požiadať, aby spravil komplexnú očistu celého fyzického aj éterického tela.


4. Dýchanie farieb

Zhlboka sa nadýchnite a predstavujte si, že vdychujete zelené svetlo. Potom hlboko vydýchnite a predstavujte si, že z vás odchádza žlté svetlo. Pokračujte čo najhlbším nádychom modrého svetla a vydýchnite oranžové. Nakoniec nadýchnite purpurové svetlo a pozorujte, ako preniká krvným obehom do každej bunky vášho tela, a vydýchnite červené svetlo. Celý postup opakujte ešte dvakrát.


5. Prelet svetelnými sieťami

Predstavte si sami seba, ako letíte astrálnou sférou. Obloha nad vami je potiahnutá tmavomodrým zamatom posiatym žiarivými hviezdami a všade okolo sú krížiace sa neónové trubice vytvárajúce pravouhlé siete rôznych odtieňov so štvorcovými otvormi, skrz ktoré môžete preletieť.

Vydajte sa smerom k červenej sieti. Až sa k nej priblížite, začujete prskavý zvuk elektrického prúdu, ktorý v trubiciach pulzuje. Preleťte sieťou a pocítite, ako z vás pulzujúce tyče zoberú všetky problémy vášho „nižšieho ja“ (ega) týkajúce sa peňazí, kariéry a bezpečia.

Potom sa vydajte smerom k jasno oranžovej sieti a až preletíte oranžovo ožiareným štvorcom, zistíte, že ste za sebou nechali všetky problémy týkajúce sa vášho tela. Keď sa obzriete, uvidíte všetky strachy a obavy spojené s vaším telom, vrátane závislostí, visieť na oranžovej sieti. Všetky bloky spojené s vaším fyzickým telom budú zrazu preč.

A než stihnete s úľavou vydýchnuť, už svištíte okolo iskrivo žltých trubíc a cítite, ako z vás strhávajú všetky strachy a obavy týkajúce sa osobnej sily, moci a ovládania, ako keď si otriete špinavé topánky o rohožku. Necháte na nich všetky usadeniny a bremená ťažiace vašu dušu.

A pokračujte ďalej k nádherne zeleným sieťam. Radujte sa zo svojich leteckých schopností a len tak pre zábavu, prelietavajte pulzujúcimi otvormi v sieťach sem a tam. Pozorujte, ako sa s každým preletom plní vaše srdce teplom nepodmienečnej lásky a ako na neónových trubiciach postupne sa zachytávajú všetky strachy spojené s jej dávaním a prijímaním.

Využite to, že sa cítite skvelo a ste plní síl a zamierte k svetlo modrým sieťam. Až sa k nim priblížite, začujete, ako sa z nich rinie nádherná, božská hudba a možno pocítite chuť spievať. Nebráňte sa tomu, nechajte sa uniesť podmanivou krásou nebeskej hudby a vychutnajte si radosť zo slobodného prejavu.

Až zamierite ku kobaltovo modrým sieťam, ktoré náhle upútajú vašu pozornosť, najskôr si veselo vykrútite jedno alebo dve saltá.  Krása elektricky modrých trubíc v kontraste so zamatovou nočnou oblohou vám vezme dych. Križujte modré štvorce sem a tam, kým nepocítite, že bloky spojené s jasnozrivosťou povolili. Priblížte sa tvárou takmer na dotyk k jednej z trubíc, aby ste mohli obdivovať krásu jej temne modrého odtieňa. Pulzuje v pravidelnom rytme teraz, teraz, teraz a vy po chvíli pocítite, ako na to vaše tretie oko reaguje a otvára sa.

Rozhliadnite sa a zistíte, že farby na oblohe žiaria ešte jasnejšie ako predtým. Po pravici zahliadnete červenofialovú sieť a vydáte sa smerom k nej. Táto sieť vydáva harmonický tón podobný anjelskému spevu. Až budete prelietavať jednotlivými otvormi, všimnite si, ako sa váš sluch náhle prenikavo zostrí. Rozlíšite každý tón, každú notu nebeskej hudby a budete ďakovať Bohu za plné prebudenie svojho duchovného sluchu.

Poletujte si pokojne, ako chcete dlho, šťastne okolo, kým nezbadáte kútikom oka purpurové siete. Žiarivé odtiene tmavo purpurovej sú úchvatné. Okamžite k nim zamierte poháňaní túžbou preletieť nimi. A akonáhle to urobíte, budete sa cítiť lepšie a lepšie, ľahší a ľahší, ako by ste znovu objavili dávno zabudnutý pocit mieru a slobody.

Podržte si v sebe ten úžasný pocit a zamierte späť na k Zemi, do svojej krajiny, mesta a domova. Otvorte oči a popreťahujte sa. Budete sa cítiť ako znovuzrodení, plní života a duchovne „očistení“.


6. Chrám uzdravenia

Zavrite oči, niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite a predstavte si pred sebou dve žiarivé, svetelné bytosti. Tieto bytosti vás hlboko milujú a vy intenzívne vnímate, ako k vám prúdi ich bezpodmienečná láska bez akýchkoľvek súdov. Poznajú vás a vy poznáte ich.

Vezmú vás za ruku a vy sa nimi necháte viesť. Pozriete sa dolu pod nohy a zistíte, že sa všetci traja vznášate vo vzduchu. Miestnosť, v ktorej ste sa nachádzali, zmizla. Jediné, čo vnímate, sú tie dve svetelné bytosti. Potom si všimnete, že ste odetí do žiarivo bieleho rúcha. Sú to tie najpohodlnejšie šaty, aké ste kedy mali na sebe.

Zrazu sa ocitnete v nádhernom chráme s klenutými stropmi a svetelné bytosti vás dovedú k vyvýšenému, kruhovému pódiu. Zaujmú vás vysoké okná s lomenými oblúkmi lemujúce celý chrám. Tabuľky skla na každom z nich majú inú farbu. Zrazu do vnútra zasvieti lúč svetla červeným oknom a vy sa ocitnete zaliati červeným svetlom.

Svetelné bytosti vás povzbudia, aby ste sa zhlboka nadýchli. Akonáhle vydýchnete, lúč sa presunie k ďalšiemu oknu a zaleje vás oranžovým svetlom. Svetelné bytosti vás otočia dokola okolo vašej osi tak, aby bolo ožiarené celé telo. Akonáhle dokončíte otočku, lúč prenikne dovnútra žltým oknom. Vaše telo teraz žiary ako slnko, je vám teplo a cítite, že ste milovaní.

V ďalšom okamihu začne svetlo prúdiť cez zelené okno a vy sa kocháte pohľadom na svoje ruky, ktoré žiaria jasno zeleným odtieňom. Vzápätí dovnútra prenikne svetlo svetlo modrým oknom ako v krištáľovo čistom jazere. Svetelné bytosti vám pripomenú, nech neprestávate dýchať zhlboka. Svetlo medzitým prežiari okno vo farbe berlínske modrej. Tento tmavý odtieň vás celých zahalí a vy len žasnete, ako kúzelne v ňom vyzerá vaša róba.

Ďalší lúč svetla k vám prejde skrz červenofialové klenuté okno a vy cítite, ako vás silná energia tejto farebnej žiary obklopuje a nadnáša. Potom k vám svetlo prenikne skrz purpurové okno a vy náhle počujete, ako sa chrám plní hudbou. Keď všetci traja zodvihnete hlavu, uvidíte okolo seba lietať stovky anjelov cherubínov, korí sa na vás sladko a láskyplne usmievajú. Tiaž sa na nich usmejte. Svetlo medzitým obklopí celý chrám, začne do vnútra prúdiť všetkými oknami zároveň a vy môžete sledovať, ako sa dúhové svetlo vinie okolo anjelov, svetelných bytostí aj vás.

Svetelné bytosti roztiahnu ruky a odnesú vás preč, späť do vašej izby. Uvedomíte si, že sa cítite skvele a ste neuveriteľne ľahkí. A keď otvoríte oči, uvedomíte si, že ste práve prešli osviežujúcou liečebnou kúrou v chráme uzdravenia.


7. Otvorenie tretieho oka

Predstavte si, že vás obklopuje žiarivé, zlatobiele svetlo. Nadychujte ho do seba tak dlho, kým nebudete mať pocit, že vám prežiarilo celú hlavu. Zhlboka vydýchnite a predstavte si, že sa toto zlatobiele svetlo zahustilo do silného lúča podobného povrazu, ktorý vchádza cez vaše tretie oko z hlavy von. S nádychom nasajte lúč späť do úst a opäť ho nechajte prejsť von tretím okom.

Ako bude lúč svetla otvárať a čistiť tretie oko, je možné, že pocítite ľahký tlak. Ak bolo vaše tretie oko mnoho rokov alebo dokonca životov zatvorené, bude vám to pravdepodobne dokonca nepríjemné. Dýchajte zhlboka a opakujte celý postup tak dlho, kým napätie a nepríjemné pocity nepoľavia.

Akonáhle budete mať pocit, že by ste mali prestať, vydýchnite zlatobiele svetlo späť do miestnosti. Skúste sa vnútorným zrakom pozrieť na svoje tretie oko: malo by byť otvorené dokorán a šťastné, že vám môže cez vízie a obrazy ukazovať cestu.

 

Z knihy Léčení čaker – Doreen Virtue

Zdroj textu: http://anitram.wordpress.com/2013/08/16/cistenie-cakier-2/Nahoru

 

Linka

 

Vztahy mezi předními a zadními čakrami

Jak člověk dozrává, a čakry se vyvíjejí, každá z nich začíná reprezentovat určitý psychologický model, který se v životě člověka utváří. Většina z nás reaguje na nepříjemné zkušenosti zablokováním pocitů a zastavením velké části energetického toku. To ovlivní vývoj a dozrávání čaker a vyústí v inhibici příslušné psychologické funkce. Když je například dítě opakovaně odmítáno se svými projevy lásky, pravděpodobně se přestane pokoušet lásku dávat. Aby toho docílilo, musí zablokovat vnitřní pocit lásky, to znamená, že musí zastavit energetický tok v srdeční čakře: Když je průtok energie přes srdeční čakru zastaven anebo podstatně zpomalen, ovlivní to vývoj této čakry. Nakonec bude pravděpodobně následovat i určitý fyzický problém.

Stejně to probíhá i u ostatních čaker. Když osoba blokuje jakýkoliv zážitek, dojde ke vzniku bloků v čakrách – ty se nakonec zdeformují a nedosáhnou správného tvaru a funkce. Čakry se zablokují, přeplní se energií, která se v nich městná, otáčejí se nepravidelně nebo obráceně (proti směru hodinových ručiček) a v případě onemocnění se dokonce těžce zdeformují nebo roztrhnou. Když čakry fungují normálně, každá je otevřená“, otáčí se ve směru hodinových ručiček a metabolizuje potřebné energie z univerzálního energetického pole. Pokud se čakry otáčejí ve správném směru, proudí energie z tohoto pole do čakry. Je to velmi podobné pravidlu pravé ruky v elektromagnetismu, které mluví o indukci elektrického proudu ve vodiči, kolem něhož se mění magnetické pole.

Když uchopíme drát pravou rukou s ukazováčkem ve směru pozitivního magnetického pole, palec automaticky ukazuje směr indukovaného proudu. Stejné pravidlo platí i pro čakry. Když držíte pravou ruku nad čakrou tím způsobem, že prsty se otáčejí po směru hodinových ručiček okolo vnějšího okraje čakry, palec ukazuje směrem k tělu – ve směru „proudu“. Takže můžeme čakru charakterizovat jako „otevřenou“ pro vstupující energie. Naproti tomu jestliže otáčíme prsty proti směru hodinových ručiček, palec ukazuje ven od těla, ve směru energetického toku. Když se tedy čakra otáčí proti směru hodinových ručiček, energetický tok směřuje ven z těla a překáží tedy jejímu metabolismu. Jinak řečeno, potřebné energie, které prožíváme jako psychickou realitu, neproudí do čakry, která se točí proti směru hodinových ručiček. Tato čakra je pro přicházející energie „uzavřena“.

U většiny lidí, které jsem pozorovala, se tři nebo čtyři čakry otáčely proti směru hodinových ručiček, což se obvykle v průběhu terapie změnilo. Jelikož čakry energie nejen metabolizují, ale také je dokážu „vnímat“, slouží nám zároveň k tomu, aby vypovídaly o světě kolem nás. Jestliže „zavřeme“ čakry, tyto informace k nám nepřicházejí. Dojde-li k tomu, že se čakry točí proti směru hodinových ručiček, naše energie vychází ven do světa. My vnímáme vlastnosti energie, kterou posíláme ven, a říkáme, že to je svět. V psychologii se tento jev nazývá projekce.
hlaví-čakryPrvní čakra

Souvisí s množstvím fyzické energie a vůlí žít ve fyzické realitě. Je místem první manifestace životní síly ve fyzickém světě. Pokud tato životní síla funguje naplno, člověk ji vybaven silnou vůlí k životu. Pokud životní síla plně proudí třemi nejnižšími čakrami a zároveň mohutně proudí i do nohou, vypovídá to o dobrých fyzických předpokladech. (Kostrč funguje na éterické úrovni jato energetická pumpa a pomáhá přímému toku energie nahoru podél páteře.) Takováto vitální osoba dává najevo „jsem teď a tady“ a je dobře zakotvena ve fyzické realitě. Přítomnost síly a vitality z ní vyzařují ve formě životní energie. Často funguje jato jakýsi generátor – energetizuje všechny kolen sebe a znovu nabíjí jejich energetické systém.

Když je první čakra – kostrční centrum za blokované nebo zavřené, většina fyzické životní síly je rovněž zablokována a dotyčná osoba si příliš dobře nevede ve fyzickém světě. Není „tady“. Vyhýbá se fyzické aktivitě, má slabá vůli k životu a může dokonce být „neduživá“ Trpí nedostatkem fyzické síly. Čakra 2A (genitální centrum) souvisí se schopností lásky k opačnému pohlaví. Její otevření umožňují dávání a přijímání sexuální a fyzické rozkoše ! Ten, kdo má otevřenou tuto čakru, pravděpodobně bude mít požitek ze sexuálního styku a bude dosahovat snadno orgasmu. (Plný tě lesný orgasmus ovšem vyžaduje, aby byla otevřena všechna energetická centra.)

K sakrálnímu centru (čakra 2B) se váží celkové množství sexuální energie osoby. Pokud je centrum otevřené, osoba cítí v sobě sexuální sílu. Pokud je tato čakra zablokovaná, bude slabá i její sexuální síla a potence. Pravděpodobně nebude v sexu příliš podnikavá ani aktivní a bude mít tendenci se mu vyhýbat a popírat jeho důležitost, což vyústí v „podvýživu“ v této oblasti. Jelikož orgasmus je pro tělo lázní životní energie, její tělo nebude tímto způsobem nasyceno a bude pravděpodobně postrádat také psychické nasycení, plynoucí ze spojení a fyzického kontaktu.
Vztah mezi čakrami 2A a 2B

Sakrální čakra tvoří dvojici s čakrou kubickou (genitální). Tam, kde se přední a zadní centrum spojuje, v srdci čakry v páteři, se manifestuje sexuální síla jako druhý nejsilnější fyzický projev a druhá nejsilnější fyzická potřeba – touha po sexuálním spojení.

Tato mocná síla proráží dobrovolně přijaté bariéry mezi dvěma lidmi a přitahuje je k sobě. Vzhledem k tomu, že pánevní centrum je zdrojem životaschopnosti, je-li kterékoliv centrum v této oblasti zablokováno, má to za následek snížení fyzické a sexuální vitality. Pro převážnou část lidí je sexuální energie energetickou lázní, která revitalizuje a pročišťuje tělo. Zbaví tělesný systém odpadních látek, hluboko uložených napětí a uvolní nahromaděnou energii. Sexuální orgasmus je důležitý pro fyzickou pohodu osoby. Vzájemné hluboké spojení, ve kterém při sexuálním styku dáváme i přijímáme, je jedním z hlavních způsobů, jak překonat „oddělenost“ ega a zažít jednotu.

Pokud k sexu přistupujeme s láskou a úctou k jedinečnosti svého partnera, je to posvátný zážitek vyvěrající z hlubokého prapůvodního instinktu pohlavního spojení na fyzické úrovni a zároveň z hluboké spirituální touhy spojené s Božskou podstatou. Je to sňatek duchovních a fyzických aspektů dvou lidských bytostí. Těm, kdo se již dostali na své duchovní cestě do vyšších stadií, umožňují určité spirituální disciplíny, jako např. kundalíní jóga a tan-tra, aby tuto energii využili jinak, a její vybití formou sexu není již nutné. (Většina lidí ovšem nepatří do této kategorie.)

Mnoho spirituálních praktik užívá meditaci k transformování a přesměrování sexuální energie vzhůru podél vertikálního silového proudu v páteři, aby se transformovala na energii vyšších vibrací, s jejichž pomocí budují svá vyšší spirituální energetická těla. (Jedná se ovšem o velmi mocné a potenciálně nebezpečné praktiky, a proto je nutné provádět je pod vedením zkušené osoby.) Gopi Krishna ve své knize „Kundalíní“ mluví o transformaci fyzikálního semínka – spermie – v duchovní energii – kundalíní – tímto způsobem. I mnohé další spirituální praktiky prosazují zadržování semene a využití jeho energie pro duchovní transformaci.

 

Pokračování naleznete zdej: https://anitram.wordpress.com/reiki-liecenie/

Z KNIHY Barbara Brennam Ruce světlaNahoru

 

Linka

 

12 čaker

Ve vědomí lidí probíhají změny a nám se otevírá přístup do nových dimenzí. Naše fyzická těla mají přístup k vyšším vibracím přes světelné tělo. Se svým světelným tělem se pojíme přes otevření vyšších čaker. Je třeba, abychom fyzické tělo připravili k přijetí nového přívalu světla a vhledům, které je doprovázejí. Aktivace a otevření 12 čaker nám umožní přijímat přívaly energie, které dopadají na Zem, čímž se spustí přirozené léčení sebe a Země.

Naše čakry, neboli na energetická centra, nás spojují s různými stupni vědomí. Pomocí těchto center jsme spojeni s osobní i galaktickou úrovní těchto center. To znamená, že pokud jsou naše 4D centra otevřeny, máme možnost komunikovat a pracovat na galaktické úrovni. Po přesunutí do vědomí 4D se naše osobnost spojí s duší a my dostáváme vedení a instrukce od monády. Abychom mohli otevřít 4D čakry, často procházíme procesem tzv. ukřižování. Tato zkušenost je jakýsi plamen, který spálí "starý odpad", což vám umožní se posunout do 4D. Posun do vědomí 5D (důkladnější očišťování, naplňování se světlem, služba lidstvu) už nebývá tak bolestivý. Lidé jsou mezi sebou spojeni jako kolečka ve stroji. Pokud se jedno kolečko otáčí rychleji, popohání s sebou i ostatní kolečka. Otevření 5D čaker napomáhají afirmace. JÁ JSEM afirmace jsou velmi silné a pro lidi pracující se světlem velmi důležité. JÁ JSEM se vztahuje k vaší Monádě neboli Božskému Já, což znamená, že Božské Já se ztotožňuje a spojuje s jejími kvalitami a bytím. JÁ JSEM kosmické srdce znamená mé Božské Já se teď spojuje s kosmickým srdcem. JÁ JSEM radost znamená, že se mé Božské Já plně ztotožňuje s radostí. Uvádím zde barvu čakry v 5D, odpovídající místo čakry na Zemi, galaktické spojení s čakrou, Archanděla a žlázu s vnitřní sekrecí (u základních 7 čakrách), která s danou čakrou souvisí a afirmaci, která podpoří otevření vesmírné čakry.
 

  1. Čakra Země - 30cm pod nohama, bílá a černá barva, Archanděl Sandalfon, Londýn (Anglie), Neptun. Je tu uložen všechen potenciál pro váš současný život, a to ve tvaru semen. Čakra Země je základem pro váš spirituální rozvoj, probouzí se, když jsme uzemněni a uctíváme rostliny, stromy, květiny, kameny a krystaly. Tato čakra přivádí energii vesmíru přes fyzické tělo do země a pomáhá nám tvořit jednotu se Zemí. 21. 12. 2012 čakra Země a čakra hvězdné brány se plně otevřou, a čakra hvězdná brána se stane kalichem, která přijímá energii zdroje. Poté bude mít celá planeta přístup ke zdroji. Tato vyšší energie z vesmíru se touží projevit ve hmotě. Až bude vaše čakra Země otevřena, vaše duše se opět spojí s hmotou a všichni se sami uzdravíme. Afirmace: PŘIJÍMÁM.

  2. Základní čakra - platinová barva, Archanděl Gabriel, poušť Gobi (Čína), Saturn. Je spojená s moudrostí delfínů. Při otevření základní čakry se aktivuje energie kundalini, jsme uzemnění a žijeme v radosti a klidu. Cítíme se v bezpečí a důvěřujeme, že se o nás vesmír postará. Získáváme jasnost, vhled a sebevědomí. Je spojená s fyzickým tělem, vylučováním, nohama a kostmi, dále s kmenovou sílou a skupinovou příslušností, tématem přežití, hmotným světem a Zemí. Užíváme zdravý rozum, máme zdravý vztah k financím a každodenním odpovědnostem a spontánně začínáme nové aktivity. Jsme zdraví, máme schopnost přirozeného sexuálního kontaktu, který je v souladu s dalšími aspekty života. Je to čakra radosti a jak se začíná otevírat, rozněcuje světlo, které je v buňkách těla. Pokud žijeme v radosti a spokojenosti, místo abychom bojovali o přežití, náš postoj k životu se zjemňuje a více mu důvěřujeme, svítíme a jsme plně odpovědni za svůj život. Tato čakra nás otevírá galaktickému vědomí a z tohoto místa jsme spojeni se Zemí. Nadledvinky jsou žlázami s vnitřní sekrecí, spojené se základní čakrou, produkují adrenalin jako odpověď na boj. Pomáhají uvolňovat nepotřebné látky, podporují ledviny, a proto, když jsme ve stresu, zadržujeme v těle tekutiny. Vesmírná základní čakra vysílá vysokofrekvenční energii osvícení. Afirmace: JÁ JSEM ukotven v duši. JÁ JSEM ukotvený v lásce. PODPORUJI.

  3. Sakrální čakra - růžová barva, Archanděl Gabriel, Honolulu, Sírius. Při otevření této čakry vyjadřujeme něhu a skutečnou lásku, jsme schopni druhého bezpodmínečně milovat. Získáváme sebevědomí a vyzařujeme láskyplnou energii.

  4. Čakra v oblasti pupku - oranžová barva, Archanděl Gabriel, Fidži, Slunce. Při otevření této čakry vyjadřujeme přijetí všech lidí. Je spojená s pohlavními orgány, boky, kyčlemi a pánví. Je spojená s potřebou vztahů, vřelosti, radosti, rozkoše a sexu, s tématem touhy, tvorby a přijetí emocí. Čím více jsou naše mužské a ženské energie v rovnováze, tím více se otevírá, a udržuje nás ve stavu spojení s duší, s lidmi a minerální a rostlinnou říší. Poté z tohoto centra vyzařujeme světlo a lásku a plněji se účastníme léčení planety Země. Varlata a vaječníky jsou žlázami s vnitřní sekrecí, spojené se sakrální čakrou, tyto žlázy řídí sexuální a rozmnožovací orgány těla. Varlata produkují spermie a hormon testosteron. Vaječníky uvolňují každý měsíc vajíčko a produkují hormony estrogen a progesteron. Vesmírná sakrální čakra vysílá vysokofrekvenční energii, která nás uvádí do rovnováhy a vtahuje nás do moudrosti a rovnováhy Božské Mužskosti a Ženskosti. Afirmace: JÁ JSEM Božská Mužskost. JÁ JSEM Božská Ženskost. JÁ JSEM láska a moudrost v rovnováze. OBJÍMÁM.

  5. Solární plexus - zlatá barva, Archanděl Uriel, Jižní Afrika, Země. Je spojená s žaludkem a slinivkou. Je spojená se schopností postavit se někomu a bojovat za sebe a s tématem osobnosti. Při otevření čakry vysíláme klid, moudrost a schopnost utišit a uklidnit situace a lidi, uvolňujeme strach jiných lidí. Lidé se s námi cítí v bezpečí. Čím více uvolníme strachy, které se ukládají v solárním plexu, tím silnější napojení získáme ke své síle, sebevědomí a moudrosti. Vibrační vlny pak solárním plexem volně prochází a my se cítíme uvolněně, klidně a napojeni na moudrost, nezávisle na vnějších okolnostech. Přes 3. čakru je naše fyzické tělo spojeno s éterickým tělem, dostává se nám přístup k moudrosti minulých životů a spojení s jinými galaxiemi, čímž se stáváte pro Zemi Ambasadorem. Slinivka břišní je žláza s vnitřní sekrecí, spojena se solárním plexem, tato žláza má vliv na hladinu cukru a výživu těla. Vylučuje inzulín a enzymy zajišťující trávení. Souvisí s přijetím a umožňuje nám čerpat " emocionální a mentální sladkosti", tedy pustit si k tělu příjemné věci, čerpat z nich a přijímat ocenění a respekt. Vesmírná čakra solárního plexu vysílá velkou sílu a moudrost. Afirmace: JÁ JSEM Galaktický Mistr. JÁ JSEM kosmická moudrost. POSILUJI.

  6. Srdeční čakra - bílá barva, Archanděl Chamuel, Glastonbury (Anglie), Praha, Guatemala, Andromeda, Mars a Venuše. Při otevření srdeční čakry vysíláme čistou lásku a vidíme vše přes oči lásky a přijetí. Spojujeme se s kosmickým srdcem a vyšším aspektem Marsu, který nám umožňuje se spojit s kvalitami pokojného bojovníka a stát ve své síle. Je spojená s odpuštěním, soucitem a láskou a tématy spojenými s intimitou. Naše srdeční centrum se otevírá, přes ně se napojujeme na Kristovo vědomí, což je láska a přijetí všech forem života, žijeme v bezpodmínečné lásce, a automaticky se otevírá srdeční centrum lidí v naší přítomnosti. Srdeční čakra je hlavní čakrou pro plíce. Tato čakra nás spojuje s esencí duše a celým vesmírem. Brzlík je spojen se srdeční čakrou, tato žláza má velký vliv na imunitní systém. V dětství je proporcionálně větší a je odpovědná za růst. Pokud je příliš činná, způsobuje artritidu, pokud je málo činná, jste náchylní na choroby imunitního systému, AIDS a rakovinu. Brzlíku se říká vyšší srdce a je energetickým portálem srdeční čakry, kde světlo nebo energetické vyzařování jsou zažívány jako bezpodmínečná láska. Vesmírná srdeční čakra vysílá tep srdce vesmíru. Afirmace: JÁ JSEM kosmická láska. JÁ JSEM kosmické srdce. MILUJI.

  7. Krční čakra - královská modř, Archanděl Michael, Luxor (Egypt), Merkur. Při otevření krční čakry automaticky získáváme ochranu, sílu a odvahu Archanděla Michaela. Na éterické rovině máme k dispozici modrý kabát, meč pravdy a štít ochrany. Vyjadřujeme svou pravdu. Je spojená s hrdlem, krkem, šíjí, štítnou žlázou, ústy a nervovým systémem. Je spojená se sebevyjádřením, komunikací, vůlí a tématem ovládání. Pokud se tato čakra otevře, dostaneme přístup k vyšším spirituálním energiím, otevřeme léčivé kanály a jsme schopni léčit mentální a fyzické stavy jiných. Otevřeme se vyšším jasnozřivým schopnostem a jsme schopni díky svým myšlenkám a síle pracovat se Zákony materializace a dematerializace a komunikovat s archanděly a mistry. V této čakře je ukryta velká síla. Tato čakra se otevírá, pokud jste připraveni přijmout plnou odpovědnost jako spolu - tvořitel s Bohem. Do té doby jedna vaše část stále může dávat Boha na pedestrián, spíše než byste poznali moudrost, sílu a moc Boha uvnitř. Štítná žláza je žláza s vnitřní sekrecí, spojena s krční čakrou, tato žláza má velký vliv na metabolismus a produkci protilátek. Pokud je příliš činná, oči vylézají z očních důlků, pokud je málo činná, můžeme ztratit hlas nebo mít problémy s kůží. Příštítná tělíska nám umožňují absorbovat vápník a udávají do rovnováhy hladinu vápníku, aby naše kosti byly zdravé a silné. Vesmírná krční čakra rozšiřuje kvality síly a schopnosti vést. Afirmace: JÁ JSEM spolustvořitel s Bohem. JÁ JSEM hlas Univerza. ROZHODUJI.

  8. Čakra třetího oka - křišťálově průzračná, Archanděl Rafael s Lordy Karmy, Afganistán, Jupiter a Orion. Při otevření čakry třetího oka jasněji vidíme cestu k osvícení. Uvolňuje karmu. Napojuje nás na hlubší léčení a vědomí hojnosti. S otevřením této čakry nám pomáhají jednorožci. Je spojená s mozkem a hypofýzou. Je spojená s rozumem, viděním, vizemi, znalostmi a tématem mysli. Pokud se tato čakra otevře, naše mysl se automaticky odevzdává božskému plánu a naše myšlenky mají vyšší, čistší vibrace. Jsme v jednotě s boží vůlí a můžeme proměňovat karmu jiných lidí. Jsme otevřeni vyšším úrovním jasnozřivých schopností a proroctví a jsme schopni komunikovat s mistry a vyššími průvodci. Čakra třetího oka se vyvíjí do křišťálové koule proroka a mága, který vše ví, stává se svědkem a nic nesoudí. Hypofýza je spojena se třetím okem, je to hlavní endokrinní žláza, jejíž základní funkcí je regulovat činnost těla přes řízení hormonální rovnováhy. Hypofýza je klíčem k rovnováze. Spolupracuje se štítnou žlázou, aby regulovaly výdej energie v těle. Pokud je hypofýza nadměrně činná, na dočasnou dobu je nadměrně činná i štítná žláza a nadledvinky, které vyrábí velké množství energie, což způsobuje pocit "high". Tento systém můžeme uklidnit a uvést ho do rovnováhy tím, že budeme dýchat do srdeční čakry, konkrétně do brzlíku. Vesmírné třetí oko vysílá světlo mistrovství a ovládnutí. Afirmace: JÁ JSEM. JÁ JSEM Univerzum. JSEM SVĚDKEM.

  9. Korunní čakra - křišťálově průzračná, Archanděl Jofiel a Lady Nada, Machu Picchu (Peru), Uran. Při otevření máte na hlavě křišťálovou korunu ve tvaru otevřeného lotosového květu, což vám umožňuje vnést světlo z duše do nižších čaker. Je spojená se vším posvátným, inspirujícím, transcendentním a tématem víry. Pokud se tato čakra otevře, plně jsme se spojili s duší a přijímáme vedení a instrukce od naší monády. Postupně se stáváme křišťálově čistým a začínáte se dívat do andělské říše. Šišinka je spojena s korunní čakrou, vysílá a absorbuje světlo a udržuje nás v harmonii. Už dávní filozofové říkali, že šišinka je místem, kde ve fyzickém těle přebývá duše. Vyrábí melatonin, který je důležitý pro udržení biorytmu, vnitřních hodin a pravidelnosti spánku. V noci je hladina melatoninu v krvi výrazně zvýšená. Tato žláza reguluje naši vnímavost ke světlu, ovlivňuje sexuální činnost, je spojena s růstem mozku a její aktivní činnost vyvolává předčasný intelektuální rozvoj. Šišinka je vyšším vibračním portálem do těla, portálem mezi fyzickým tělem a vyššími energiemi (světlem). Přes tento portál se energie ze světelného těla dostává do těla, a to přes chemický proces (hormony), které pak vstoupí do krevního oběhu. Světelná energie z vyšších dimenzí, která pulzuje z Galaktického středu, vstupuje přes šišinku do fyzického těla. Šišinka určuje naši pozici v čase a prostoru. Šišinka působí v dětství jako hormonální brzda a později atrofuje. Tuto žlázu je možno znovu aktivovat. Můžeme se ji naučit vědomě užívat a tak můžeme ovládat pozici v čase a prostoru, stárnutí, spánek, chuť na sex. Později budeme moci ovládat cestování v jiných dimenzích a čase a pomocí této žlázy dochází k aktivaci telepatických schopností. Tato aktivace napomůže spojení 12 multidimenzionálních vláken DNA a přípravě těla být člověkem plně ve své síle, který v sobě udrží více energie vyššího Já. Vesmírná korunní čakra vylévá světlo osvícení. Afirmace: JÁ JSEM.

  10. Příčinná čakra - za korunní čakrou, bílá barva, Archanděl Christiel a jednorožci, Tibet, Měsíc. Při otevření příčinné čakry zažíváme klid a přijímáme vedení od vyšších bytostí. Pomocí příčinné čakry jsme spojeni s vyšší myslí, místem, kudy vstupuje do našeho vědomí moudrost. Přes tuto čakru zažíváme spirituální osvícení a skutečnou pokoru. Při jejím nesouladu máme roztříštěné spojení s duší a jsme otevřeni k napadení od entit a mimozemské civilizace.

  11. Čakra duše - 15cm nad hlavou, magentová barva, Archanděl Zadkiel a Archanděl Mariel, Lord Kuthumi, Agra (Indie), Orion. Při otevření čakry duše můžeme přeměnit karmu po předcích a otevřít se moudrosti duše, ke které máte přístup po celý den. Přes tuto čakru jsme spojeni se svou duší a světelným tělem. Tato čakra také zajišťuje spojení těla a vysokofrekvenčním světlem a dále zajišťuje komunikaci s vědomím duše a objektivní perspektivu na minulé životy a svůj současný život, Při jejím otevření si vzpomínáme na své schopnosti, talent a přijímáme informace od duše. Při její nedostatečné činnosti máme komplex mesiáše a "zachraňujeme" místo jednání na základě empowermentu.

  12. Čakra hvězdná brána - 30 cm nad hlavou, sytě zlatá barva, Archanděl Metatron, Arktida, Plejády, Zdroj. Při otevření čakry hvězdná brána přijímáte vedení Archanděla Metatrona na vaší cestě k vzestupu a přijímáte světlo ze zdroje. Při otevření přijímáte vysokofrekvenční signály, rozpouštíte bloky a napojujete se na vesmírné proudy, které působí na Zem. Čakra hvězdná brána nám zajišťuje vstup do jiných světů, napojení na vyšší energie a komunikaci s vyššími bytostmi. Při nedostatečné činnosti jsme v nerovnováze a jsme otevření k vesmírným polopravdám a nejsme schopni normálně fungovat.



Zdroj - 2012 a léta nadcházející a The keys to the Universe - Diana Cooper, http://tredoxe.blog.cz/ 

FACEBOOK: Na sociální síti Facebook publikovala Renata R. © http://www.facebook.com/pages/Probuzen%C3%AD-2012-Awakening-2012-/331005513586287 KOPÍROVÁNÍ v nezkrácené a neupravené podobě je povoleno pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy

 

Linka

Čištění čaker

Představte si sedm skleněných koulí postavených na sebe v barvách duhy. Pořadí koulí zdola nahoru je červená, oranžová, žlutá, zelená, světle modrá, tmavomodrá a purpurová. Vizualizujte si tento sloup z koulí, jak prochází středem vašeho těla. Představte si svazek paprsků čistě bílého světla, který proniká středem tohoto sloupu z koulí. Vizte, jak paprsky očisťují každou kouli. V duchu prozkoumejte červenou kouli a vizte ji, jak září světlem. Vizte, jak je červená koule dokonale vyčištěná. Totéž postupně udělejte se všemi ostatními koulemi.

Postarejte se, aby všechny koule měly stejnou velikost. Jestliže je některá mnohem menší nebo větší než ostatní, požádejte jí v duchu, ať přizpůsobí svou velikost ostatním. Vaše čakry jsou nyní dostatečně čisté a vyrovnané.


Zdroj: Tvůj život ve světle / PhDr. Doreen VirtueNahoru